Friday, November 27, 2015

Εγχρωμοι φακοι επαφης

   Οι φακοί επαφής με χρωμα συνηθως επιλεγονται απο γυναικες για να αλλαξουν το χρωμα των ματιων τους για αισθητικους λογους και σε σπανιες περιπτωσεις οι εγχρωμοι φακοι επαφης βοηθουν στην επιλυση προβληματων οπως ειναι η ελλειψη καποιου τμηματος της ιριδας.
   Στην αγορα υπαρχει μια τεραστια γκαμα απο επιλογη χρωμματος της αρεσκειας σας και η διαρκεια ζωης του ποικιλλει απο ενα μηνα εως και τρια χρονια!!
   Οι εγχρωμοι φακοι απαιτουν την ιδια μεταχειριση και συντηρηση με τους φακους επαφης ορασεως εκτος και αν ειναι ημερισιοι οι οποιοι μετα την χρηση της μιας ημερας πρεπει να πεταχθουν. Απαγορευαται η χρηση διαλυματων που περιεχουν υπεροξειδιο του οξυγονου καθως υπαρχει ο κινδυνος να χασουν το χρωμα τους. Ξεκινηστε σταδιακα την εφαρμογη τους αν δεν ειστε χρηστης φακων επαφης και ειναι η πρωτη σας φορα, την πρωτη μερα φορεστε τους για μια ωρα, την δευτερη για τρεις ωρες και σιγα σιγα αυξηστε τις ωρες βοηθοντας το ματι σας να συνηθισει το καινουργιο σωμα που τοποθετειται επανω του.
   Πριν προβειτε στην αγορα μην ξεχνατε πως πρεπει να λαβετε υπ οψιν πως αν τα ματια σας εχουν σκουρα αποχρωση μετα την εφαρμογη θα δειχνουν ακομα πιο σκουρα και δεν θα εχουν ακριβως  το ιδιο χρωμα που εχετε επιλεξει, γι αυτο θα πρεπει να ζητησετε την συμβουλη του οπτικου σας .
   Μην ξεχνατε πως οι εγχρωμοι φακοί επαφής κατα την διαρκεια του μακιγιαζ (αν ειστε γυναικα) θα πρεπει να γινει η εφαρμογη των φακων να γινει στο τελο και η αφαιρεση τους πριν το ντεμακιγιαζ.
Φροντιστε παντα για τον σχολαστικο καθαρισμο τους, μην κοιμαστε ποτε με αυτους και σε καμια περιπτωση μην τους δανειζετε σε φιλου ή συγγενεις σας.
   Για την παραμικρη ενοχληση ή απορια εχετε επικοινωνηστε με τον οφθαλμιατρο ή τον οπτικο σας!!