Monday, November 23, 2015

Αστιγματικοι Φακοι Επαφης

  Οπως ξερουμε οι φακοι επαφης υπαρχουν στην αγορα με την δυνατοτητα διορθωσης αρκετων παθησεων οπως ειναι και ο αστιγματισμος. Οι αστιγματικοι φακοι που προσφερονται σε μια μεγαλη ποικιλια υλικων οπως ειναι τα εξελιγμενα αεροδιαπερατα υλικα δηλαδη η σιλικονη υδρογελη που προσφερει ανεση και σταθεροτητα σε πολυ χαμηλο κοστο αγορας. Oι αστιγματικοι ή Τορικοι φακοι επαφης διορθωνουν τον αστιγματισμο,την μυωπια ή υπερμετρωπια ταυτοχρονα. Σε αντιθεση με εναν "σφαιρικο" φακο για μυωπια ή υπερμετρωπια που παρεχει την ιδια δυναμη σε ολα τα σημεια του, οι αστιγματικοι φακοι επαφης εχουν διαφορετικες δυναμεις σε δεδομενους αξονες για να προσαρμοστει με την αστιγματικη διορθωση της προσθιας επιφανειας του κερατοειδους και γι αυτο το λογο οι φακοι επαφης αστιγματισμου διαθετουν σχεδιασμο σταθεροτητας και απαιτουν ειδικη εφαρμογη, καλο θα ηταν να ζητησετε την βοηθεια και την συμβουλη του οπτομετρη σας.
  Τα υλικα κατασκευης τους διαχωριζονται σε υδρογελης, σιλικονης υδρογελης και σκληρους αεροδιαπερατους και αναλογα με το υλικο κατασκευης τους οριζεται η διαρκεια ζωης τους και διαφοροποιειται ο σχεδιασμος της επιφανειας.
 Μερικοι κορυφαιοι φακοι επαφης για αστιγματισμο ειναι ο Menicon Soft 72 Toric, σιλικονης υδρογελης μηνιαιας διαρκειας και δεκαπενθημερης διαρκειας, AirOptix Aqua Astigmatism,και οι μαλακοι φακοι επαφης που προτεινωντε σε εξειδικευμενες περιπτωσεις υψηλου αστιγματισμου εξατομικευμενης κατασκευης που περιλαμβανει τοσο τους Assure RX Toric ετησιας διαρκειας ζωης οσο και τους IQ Eye Toric και Indiviisual τριμηνιαιας διαρκειας ζωης απο σιλικονη υδρογελη.