Tuesday, November 24, 2015

Μαλακοι Φακοι Επαφης

Οι μαλακοι φακοί επαφής εχουν την ικανοτητα στην βελτιωση της μυωπιας και της υπερμετρωπιας  οι οποιοι χωριζονται σε κατηγοριες:
 Στην πρωτη κατηγορια ανηκουν οι μαλακοι φακοι επαφης συχνης αντικαταστασης που περιλαμβανει τους ημερισιους, δεκαπενθημερους και τους μηνιαιους και εχουν περιεκτικοτητα στο νερο εως και 38% .
 Στην δευετρη κατηγορια ανηκουν οι μαλακοι φακοι επαφης καθημερινης χρησης  και
 Στην τριτη κατηγορια βρισκονται οι φακοι επαφης παρατεταμενης χρησης και εχουν περιεκτικοτητα στο νερο απο 55% εως και 74%.
Οι φακοί επαφής με μεγαλη περιεκτικοτητα σε νερο εχουν σαν αποτελεσμα την καλυτερη οξυγονωση του ματιου αλλα οσο καλο και αν ακουγεται, υπαρχουν και μερικοι περιορισμοι. Δεν επιτρεπεται σε ολους τους χρηστες να χρησιμοποιησουν φακους επαφης με μεγαλη περιεκτικοτητα στο νερο γιατι ο καθε φακος απαιτει απο τα ματια μια συγκεκριμενη ποσοστητα δακρυων για να μπορει να στερεωθει πανω σε αυτο. Αυτο το γεγονος ειναι διαφορετικο απο ανθρωπο σε ανθρωπο και γι αυτο προτεινεται πριν προβειτε στην αγορα οποιουδηποτε ειδους φακων επαφης να επισκεφθειτε  τον οφθαλμιατρο σας.