Friday, November 20, 2015

Οι φακοι επαφης και οι διαφορες τεχνολογιες ενυδατωσης.

Οι πρωτοι φακοι επαφης κατασκευαστηκαν το 1880 και ηταν απο γυαλι. Ωστοσο με την παροδο των χρονων η επιστημη εχει εξελιχθει και πλεον οι φακοι επαφης κατασκευαζονται απο συνθετα και περιπλοκα υλικα. Παμε να ριξουμε μια ματια στις διαφορες τεχωολογιες που εχουν ανακαλυφθει:

  Τεχνολογια Hydraclear: Φακοι επαφης κατασκευασμενοι απο σιλικονη υδρογελη που προσφερουν ανεση που διαρκει περισσοτερο και αισθηση φρεσκαδας. Εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα με των αλλων υδρογελων φακων επαφης με την διαφορα πως διευκολυνουν περισσοτερο τα ματια σας να αναπνεουν επιτρεποντας 100% το οξυγονο, αφηνοντας την αισθηση φρεσκαδας και ξεκουρασης.
Αυτη η τεχνολογια χρησιμοποιειται σε ολους τους φακους επαφης σιλικονης υδρογελης ACUVUE για να διατηρειται η υγρασια στο εσωτερικο του ματιου για να αισθανεστε τους φακους ανετους και υγρους ολη μερα.

  Τεχνολογια ASD: Δηλαδη Σχεδιασμος Επιταχυνομενης Σταθεροποιησης αναφερετε για τους φακους επαφης που βοηθουν τον αστιγματισμο και πρεπει οι φακοι να μενουν σταθεροι στην επιφανεια του ματιου με την αποφυγη της θολωσης.  Η τεχνολογια ASD χρησιμοποιει την φυσικη αντανακλαση του βλεφαρου για να διατηρουνται οι φακοι επαφης στην σωστη θεση.

  Τεχνολογια Lacreon: Παρεχει την σωστη ενυδατωση των ματιων ολη μερα, οι φακοι επαφης ενσωματονονται με ενα υλικο διαβροχης που βοηθα στην διατηρηση υργασιας των ματιων. 

  Ημερησιοι φακοι επαφης: Η ACUVUE ηταν η πρωτη εταιρεια που κατασκευασε τους πρωτους φακους επαφης με διαρκεια μιας ημερας και οι χρηστες μπορουν να εχουν ανεση και καλυτερη οραση χωρις να δυσκολευονται με την διαδικασια υγιεινης κατα την αφαιρεση τους ή την αποθηκευση τους.

 Τεχνολογια με φιλτρα κατα UV: Φακοι επαφης που εμποδιζουν την ακτινοβολια του ηλιου. Εμποδιζουν την μεταδοση πανω απο 98% των ακτινων UVB και 85% των UVA.