Friday, November 20, 2015

Φακοι επαφης και παιδια.

 Το μεγαλυτερο αγχος των γονιων ειναι αν τα παιδια τους ειναι ετοιμα και υπευθυνα να 
ανταπεξελθουν στις αναγκες και στις ευθυνες που χρειαζονται οι φακοι επαφης. Οι γονεις θα πρεπει να λαβουν υποψειν τους αν χρειαζονται να υπενθυμιζουν στα παιδια τους για τις διαφορες καθημερινες δραστηριοτητες που εχουν (διαβασμα, φροντηστηριο κτλ) αν ισχυει κατι τετοιο τοτε σιγουρα το παιδι τους δεν ειναι ετοιμο να φορεσει φακους επαφης.
Φυσιολογικα τα ματια μπορουν να "αντεξουν" τους φακους απο μικρη ηλικια, εχουν εφαρμοστει φακοι σε μωρα με προβληματα στα ματια απο την γεννηση τους οπως ειναι ο στραβισμος, καταρρακτης και το lazy eye (τεμπελικο ματι). Τα παιδια που χρησιμοποιουν φακους επαφης απο μικρη ηλικια στατιστικα αποτελεσματα εχουν δειξει πως προσαρμοζονται πιο ευκολα λογω της ευελικτης προσωπικοτητας τους, εχουν μικροτερες επιπλοκες σε σχεση με τους ενηλικεςκαι ακολουθουν καλυτερα τους κανονες υγιεινης, εφαρμογης και αφαιρεσης. 
Οι φακοι επαφης βοηθουν στην αυτοπεποιθηση και την εικονα του παιδιου, απαλλασσονται απο τα γυαλια και μπορουν να "χαρουν" καλυτερα το παιχνιδι και τα αθληματα της αρεσκειας τους χωρις το αγχος των γυαλιων.
 Εξεις πλεονεκτηματα ειναι και:

-Οι φακοι επαφης προσφερουν πιο ασφαλη οραση σε σχεση με τα γυαλια χωρις να στραβωνουν, δεν θολωνουν, δεν γλυστρανε απο την μυτη και δεν υπαρχει κινδυνος να σπασουν.

-Προσφερουν καλυτερη περιφεριακη οραση

-Οι φακοι επαφης εχουν μεγαλυτερο οπτικο πεδιο με αποτελεσμα καθαρη και ξεκουραστη οραση

-Σε περιπτωση μυωπιας ή υπερμετρωπιας οι φακοι επαφης δινουν φυσιολογικη οραση

-Με τους φακους επαφης ειναι αισθητικα πιο προφανες το φυσικο βλεμμα αναδεικνυοντας τα ματια οπως ειναι (ουτε μεγαλυτερα ουτε μικροτερα)
 Τα μειονεκτηματα τους οφειλονται καθαρα απο το αν θα τηρηθουν σωστα οι κανονες υγιεινης γιατην αποφυγη προβληματων.
Οι φακοι επαφης δινουν την δυνατοτητα στα παιδια σας να διορθωθει η οραση τους και ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιηθουν  ημερησιοι φακοι γιατι στις ηλικιες αυτες (8-11) οι τιμες προβληματων των παιδιων αλλαζουν συνεχεια. Συμβουλευτειτε τον οφθαλμιατρο σας.